2021-01-18 Finansiella nyheter

Alfa Laval stärker sin position inom hållbara bryggerilösningar genom förvärv av unik teknologi

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har förvärvat Sandymount, ett amerikanskt dryckesteknologibolag som tagit fram en unik och patenterad teknik för att koncentrera öl. Tekniken, i kombination med Alfa Lavals breda produktsortiment, öppnar upp intressanta affärsmöjligheter för bolaget och kommer att möjliggöra en mer hållbar distributionskedja för öl.  Förvärvet undertecknades och genomfördes den 31 december.

Sandymounts patenterade membranteknik, Revos™, i kombination med Alfa Lavals omfattande produktsortiment för ölproduktion, kommer att göra det möjligt för ölproducenter att leverera högkvalitativ öl i koncentrerad form. Lösningen adresserar ineffektiviteten inom transport och leverans, då öl forfarande är en av få produkter som distribueras som ”mestadels vatten” från producent till konsument.“Denna nya teknik är ett värdefullt komplement till Alfa Lavals produktsortiment av bryggerilösningar som gör det möjligt för oss att leverera processer för koncentrerad öl av hög kvalitet", säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. ”Innovativa och verifierade lösningar som denna kommer att förbättra våra kunders distribution och därmed ha en positiv inverkan på både deras resultat och vår miljön.”Ronan McGovern, grundare av Sandymount, lägger till: "Revos-tekniken har verifierats av ledande bryggerier. Det gläder mig att den blir en del av Alfa Laval och därmed kan dra nytta av bolagets erfarenhet och globala närvaro inom bryggerilösningar."Det nyförvärvade bolaget med dess grundare och anställda kommer att integreras i affärsenheten Food Systems inom Livsmedel- och vattendivisionen.Visste du att… enligt Global Beer Market Report 2020 beräknas ölmarknaden uppgå till cirka USD 710 miljarder, och beräknas ha en genomsnittlig årlig tillväxt på 3,7 procent under perioden 2020-2025?


 

Kort om Alfa LavalAlfa Laval är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Genom att optimera deras processer, skapa ansvarsfull tillväxt och ligga i spetsen för teknikutvecklingen hjälper vi dem att uppnå såväl sina affärs- som hållbarhetsmål.Alfa Lavals innovativa teknologier används för att rena, förädla och återanvända material och naturresurser. De bidrar till förbättrad energieffektivitet och värmeåtervinning, effektiviserad vattenrening samt minskade utsläpp. Vår ständiga drivkraft är att bidra till en positiv utveckling för våra kunder, likaväl som för oss människor och vår planet. Vi gör världen bättre, varje dag. Helt i linje med vårt motto Advancing better ™.Alfa Laval har cirka 17 500 anställda och hade 2019 en omsättning på cirka 46,5 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX.www.alfalaval.comFör mer information kontakta:

Johan Lundin

Ansvarig för Investerarrelationer

Alfa Laval

Tel: 046-36 65 10

Mobil: 0730 46 30 90Eva Schiller

PR-ansvarig

Alfa Laval

Tel: 046-36 71 01

Mobil: 0709 38 71 01

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: