2019-10-01 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar vegetabilorder värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av en processlinje till en matoljeanläggning i Sydostasien. Ordern har ett värde av cirka 50 miljoner kronor och är bokad i tredje kvartalet inom affärsenheten Food Systems i Livsmedel- och vatten­divisionen. Leverans beräknas ske under 2020.

Processlinjen omfattar olika typer av utrustning såsom ångpannor, värmeväxlare och pumpar för att raffinera matoljan.”Det är alltid ett nöje att kunna meddela att vi tagit en stor order, som t ex denna för våra livsmedelssystem," säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. ”Alfa Laval har ett brett sortiment av effektiva produkter och system för livsmedelsindustrin och samtliga är erkända för sin säkra, hygieniska och pålitliga prestanda.”Visste du att… Sydostasien producerar ungefär 30 procent av all världens matolja, enligt statistik från ”Oil World”?              Om Alfa Laval

Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda.www.alfalaval.comFör mer information kontakta:

Peter Torstensson

Informationsdirektör

Alfa Laval

Tel: +46 46 36 72 31

Mobil: +46 709 33 72 31


 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: