2019-05-21 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar vegetabiloljeorder värd 60 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av processutrustning till en produktionsanläggning för vegetabilolja i Uzbekistan. Ordern har ett värde av cirka 60 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Food Systems i Livsmedel- och vattendivisionen. Leverans beräknas ske under 2020.

Ordern omfattar olika typer av produkter såsom separatorer och plattvärmeväxlare vilka kommer att användas för att omvandla rå vegetabilolja (såsom solrosolja) till förädlad matolja.


”Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna vegetabiloljeorder," säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. ”Vår breda produktportfölj för livsmedelsindustrin är känd för att vara pålitlig och effektiv samt för att möjliggöra säkra och hygieniska processer, vilket denna order bekräftar.”


Visste du att… solrosolja innehåller mer E-vitamin än någon annan vegetabilolja och, eftersom den är växtbaserad, är den dessutom kolesterolfri?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda. 


www.alfalaval.com  


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: