2019-02-04 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar vattenreningsorder värd 160 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av dekantrar till en vattenreningsanläggning i USA. Ordern har ett värde av cirka 160 miljoner kronor och bokades inom affärsenheten Decanters i Livsmedel- och vattendivisionen. Leverans beräknas ske under 2019.

Ordern omfattar Alfa Laval dekantrar vilka kommer att installeras i en kommunal avloppsvattenreningsanläggning i sydvästra USA och användas för slambearbetning.


”Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna stora order på våra pålitliga dekantrar, "säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. ”De spelar en avgörande roll inom avloppsvattenrening för att säkerställa effektiva och hållbara processer.”


Visste du att… behandlat och renat avloppsvatten kan användas för bevattning eller som processvatten inom industriella applikationer?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: