2019-12-17 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar olja & gas-order värd 70 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av luftkylda värmeväxlare till en olja- och gasanläggning i Kazakstan. Ordern har ett värde av cirka 70 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leverans beräknas ske under 2020.

Ordern omfattar Alfa Laval OLMI värmeväxlare som kommer att användas för avancerad gasinjektion (Enhanced Oil Recovery/EOR – en avancerad oljeutvinnings-metod) vid en olja- och gasanläggning nära Tengizfältet. Värmeväxlarna kommer att användas i en mycket krävande kylapplikation, där de ska hantera aggressiv gas under högt tryck vid själva oljeutvinningsprocessen.”Vi har en bred portfölj av pålitliga och energieffektiva värmeväxlare. Våra OLMI värmeväxlare är bland de mest slitstarka och de klarar riktigt tuffa förhållanden, vilket gör dem väl lämpade för denna krävande EOR-applikation," säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.Visste du att… enligt EIA (Energy Information Administration) har Kazakstan den näst största oljereserven och den näst största oljeproduktionen efter Ryssland bland de tidigare sovjetrepublikerna?Om Alfa Laval

Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda.www.alfalaval.comFör mer information kontakta:

Peter Torstensson

Informationsdirektör

Alfa Laval

Tel: +46 46 36 72 31

Mobil: +46 709 33 72 31


 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: