2019-03-28 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar naturgasorder värd 110 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av luftkylarsystem till en gasanläggning i USA. Ordern har ett värde av cirka 110 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leverans beräknas ske under 2019.

Ordern omfattar Alfa Laval Niagara luftkylarsystem vilka kommer att användas inom två olika steg av processen. De kommer att vara en del av fryssystemet för att separera naturgasen i individuella rena komponentflöden – men också som en del av kylprocessen där dessa flöden kyls ner till naturgaskondensat och destilleras till etan, propan och butan.


”Att ha säker och tillförlitlig processutrustning är oerhört viktigt när det gäller gasbearbetning. Våra avdunstande luftkylare är erkända för sin prestanda och de uppfyller de höga krav som ställs av kunder inom gasindustrin," säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.


Visste du att… propan och butan kan separeras från naturgas och därefter användas, till exempel, som råvara för petrokemianläggningar, uppvärmning av fastigheter eller som drivmedel för fordon?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: