2019-11-27 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar livsmedelsorder värd 60 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av kompletta processlinjer till en produktionsanläggning för matolja i Mellanöstern. Ordern har ett värde av cirka 60 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Food Systems i Livsmedel- och vattendivisionen. Leverans beräknas ske under 2020.

Ordern omfattar kompletta processlinjer för behandling och förädling av matolja – och inkluderar olika typer av utrustning, såsom höghastighetsseparatorer, blandare och värmeväxlare.



”Vi har en bred portfölj av effektiva och hygieniska produkter för livsmedelsindustrin. Detta, i kombination med vår djupa processkunskap, gör oss till en pålitlig partner för våra kunder," säger Nish Patel chef för Livsmedel- och vattendivisionen.



Visste du att… världens vegetabiloljeproduktion beräknas uppgå till cirka 240 miljoner ton år 2019/2020 enligt Internationella statistiska jordbruksinformationen (International Statistical Agricultural Information)?



 



Om Alfa Laval

Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.



Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.



Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.



Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda.



www.alfalaval.com







För mer information kontakta:

Peter Torstensson

Informationsdirektör

Alfa Laval

Tel: +46 46 36 72 31

Mobil: +46 709 33 72 31


 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: