2019-11-11 Finansiella nyheter

Alfa Laval öppnar nytt globalt innovations- och testcenter utanför Köpenhamn

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – öppnar ett innovations- och testcenter för dekantrar i Søborg, nordväst om Köpenhamn, Danmark, för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och vatten, två viktiga tillväxtområden för företaget.

Syftet med det nya innovations- och testccentret är att utveckla, testa och optimera nästa generation dekantrar, samt att vara ett globalt kunskapscenter för livsmedels- och vattenapplikationer. Centret är placerat vid Alfa Lavals anläggning i Søborg och utgör i första steget 2000 kvadratmeter.



”Idag står våra kunder inför skilda utmaningar; en del efterfrågar industriella processer som maximerar avkastningen och samtidigt minimerar användningen av naturresurser. Andra söker sätt att förädla biprodukter eller restavfall till säljbara produkter," säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. ”Genom att samla våra produkt- och applikationsexperter för livsmedel och vatten på ett och samma ställe i Danmark stärker vi vår kapacitet att utveckla hållbara lösningar som möter våra kunders nuvarande och framtida behov.”



Förutom att utveckla högkvalitativa, effektiva och hållbara lösningar kommer innovations- och testccentret att fokusera på digitala lösningar för dekantrar och använda insamlade data för framtida FoU-arbete.



Som tidigare meddelats i ett pressmeddelande (den 9 maj 2017) beslutade Alfa Laval att omvandla den tidigare dekanterfabriken i Søborg till ett globalt kompetenscenter för livsmedels- och vattenapplikationer. Den 13 november 2019 invigs centret av Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval.



Visste du att… Alfa Laval har ytterligare tre globala kompetens- och testcenter i Danmark; i Kolding (hygienisk flödeshantering för livsmedels- och läkemedels-industrin), i Aalborg (marina applikationer) och i Nakskov (membranfiltrering för avloppsvattenrening)?



Om Alfa Laval

Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.



Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.



Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.



Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda.



www.alfalaval.com







För mer information kontakta:

Peter Torstensson

Informationsdirektör

Alfa Laval

Tel: +46 46 36 72 31

Mobil: +46 709 33 72 31

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: