2019-03-05 Finansiella nyheter

Alfa Laval har tecknat ett partneravtal för processlösningar för insektsbearbetning

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tecknat ett partneravtal med Bühler Insect Technology Solutions, en banbrytande leverantör av integrerade lösningar för insektsodling och bearbetning. Tillsammans kommer de två företagen att kunna erbjuda avancerade modulbaserade produktionsläggningar för den växande insektsindustrin.

Alfa Laval och Bühler Insect Technology Solutions har samarbetat sedan början av 2018 och gemensamt utvecklat unika lösningar för värmeöverföring, separation av fasta substanser och lipider/fettämnen, samt flödeshantering för modulära insektsanläggningar. Genom det nyligen tecknade avtalet kommer Alfa Laval och Bühler Insect Technology Solutions att erbjuda lösningar som gör det möjligt att skala upp små anläggningar till effektiva, integrerade protein-produktionsanläggningar för insektsproteiner, för vidare användning som djurfoder.


De två bolagen kommer även att samarbeta inom forskning och utveckling, marknadsföring samt eftermarknadstjänster.


”Vi ser fram emot att överföra vår expertis från andra applikationer till lösningar för denna dynamiska, nya marknad. Samarbetet med Bühler innebär att vi kombinerar vår beprövade teknik med en komplett integrerad lösning vilket ger kunderna ett större mervärde än någon av oss hade kunnat göra på egen hand”, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen.  


Andreas Aepli, VD för Bühler Insect Technology Solutions säger: "I Alfa Laval är vi stolta över att ha hittat en partner som delar vår inställning och vision i denna spännande nya bransch. Vi är övertygade om att insekter kommer att spela en viktig roll för att göra vårt livsmedelssystem mer hållbart."


Visste du att… ökade kostnader för proteiner tillsammans med ökat fokus på hållbarhet är starka drivkrafter för den växande insektsindustrin – en sektor som redovisar inversteringar på över 300 miljoner dollar enbart under 2018?


Om Bühler Insect Technology Solutions


Bühler Insect Technology Solutions är leverantör av modulära lösningar för industriell omvandling av organiska restprodukter till ingredienser av hög kvalitet med hjälp av insekter. Det omfattar hela försörjningskedjan från råmaterialhantering till odling, separation och utvinning. Bühler Insect Technology Solutions ingår i Bühler-koncernen, som är verksamt i 140 länder. År 2018 genererade drygt 13 000 anställda en omsättning på 3,3 miljarder schweiziska franc.


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.  


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem. 


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda.                                                                                         www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: