2018-11-06 Finansiella nyheter

Alfa Laval utser Sameer Kalra till ny chef för Marindivisionen

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – aviserar idag att Peter Leifland, chef för Marindivisionen, kommer att gå i pension i början på 2019 och att Sameer Kalra har utsetts till ny chef för Marindivisionen och medlem i koncernledningen fr o m den 1 januari 2019.

Idag är Sameer Kalra chef för affärsenheten Pumping Systems inom Marindivisionen i Norge. Han har stor erfarenhet från den marina industrin, inklusive tio år ombord på olika handelsfartyg. Han har dessutom mer än tjugo års erfarenhet av olika chefspositioner, först hos Aalborg Industries och därefter Alfa Laval, både i Asien och Europa. (Sameer Kalras CV och foto finns tillgängligt på http://www.alfalaval.com/investors som material relaterat till pressmeddelandet).


”Jag är mycket glad över att Sameer Kalra har tackat ja till att ta rollen som chef för Marindivisionen. Hans expertis och kunskaper om marinindustrin, liksom hans erfarenhet från både service och nyförsäljning i olika delar av världen passar Alfa Laval perfekt,” säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Sameer är först och främst en global affärschef och han kommer att fortsätta att bygga divisionen med ett starkt kundfokus.”


Peter Leifland började på Alfa Laval 1985 och blev medlem av koncernledningen 1997. Innan han blev chef för Marindivisionen ansvarade han för regionala säljbolagsorganisationer i mer än ett decennium och under denna tid lyckades han täcka och göra skillnad i Alfa Lavals samtliga geografiska regioner.


”Peter har varit avgörande i utveckligen av vår marina affär och skapandet av Marindivisionen, från starten 2011. Orderingången inom marinaffären har fyrdubblats genom förvärven av Aalborg Industries och Frank Mohn AS och organiskt genom vårt miljörelaterade produkterbjudande,” säger Tom Erixon. ”Jag vill tacka Peter för hans insatser under många år. Jag har speciellt uppskattat Peters erfarenhet och beslutsamhet att driva affären och hantera de bolag vi har förvärvat.”


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.  


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda.                                                                                        


www.alfalaval.com 


                     
För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: