2018-06-20 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar ytterligare en offshore-order, värd 65 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av av Framo pumpsystem till ett FPSO-fartyg (Floating Production Storage Offloading) i Nordsjön. Ordern bokades inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen och har ett värde av cirka 65 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2018.

Ordern omfattar offshore pumpsystem för insprutning av vatten i oljekällorna för att på så sätt optimera utvinningen av olja.


”Våra pålitliga och beprövade pumpsystem möter offshore-industrins höga krav på säkerhet och kvalitet. Denna order, den andra på kort tid, bekräftar detta”, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen.


Visste du att… Framo har varit en erkänd ledande leverantör av pumpsystem till marinindustrin i mer än femtio år och att företaget blev en del av Alfa Laval 2014?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: