2018-10-05 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar offshore-order värd 70 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till ett FPSO-fartyg (Floating Production Storage Offloading) som kommer att byggas i Kina. Ordern har ett värde av cirka 70 miljoner kronor och bokades i slutet av september inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen. Leverans beräknas ske 2019.

Ordern omfattar marina pumpsystem som kommer att användas för lossning av råolja, spillvatten, producerat vatten, oren råolja för vidare behandling samt barlastvatten-hantering.


“Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna order på våra Framo pumpsystem. De ingår i vår breda produktportfölj för marin- och offshoreindustrin och är uppskattade av våra kunder för sin pålitlighet,” säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen.


Visste du att… Alfa Laval har 17 produktgrupper för marin- och offshoreindustrin, inklusive ett flertal produkter som hjälper skeppsredare att uppfylla den nya marina miljölagstiftningen?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: