2018-06-19 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar offshore-order värd 60 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av av Framo pumpsystem till en oljeplattform i Nordsjön. Ordern bokades inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen och  har ett värde av cirka 60 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2018.

Ordern omfattar pumpsystem vilka kommer att förse brandsläckningssystemet på en oljeplattform med vatten.


”Det är mycket glädjande att kunna tillkännage denna stora order på våra Framo pumpsystem. Deras beprövade kapacitet och tillförlitlighet gör dem mycket lämpliga för de extrema förhållandena på en oljeplattform, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen.


Visste du att… Framo, som är ett varumärke inom Alfa Laval, har unika pumplösningar för flera områden; lasthantering-, olja- och gasproduktion samt olika offshore-applikationer?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: