2018-05-29 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitets-order värd 70 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av värmeåtervinningssystem till ett kraftverk i Bangladesh. Ordern bokades inom affärsenheten Boiler & Gas Systems i Marindivisionen och  har ett värde av cirka 70 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2018.

Ordern omfattar Alfa Laval pannsystem för rökgasvärmeåtervinning för installation i en nybyggd kraftanläggning, där de kommer att återvinna spillvärme som sedan används för att generera elektricitet.


”Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit denna order på våra energieffektiva Aalborg spillvärmeåtervinningssystem”, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen. ”Alfa Laval har ett brett sortiment av energieffektiva produkter som bidrar till stora energibesparingar inom många olika industrier.”


Visste du att… Bangladeshs totala elproduktionskapacitet är cirka 10 gigawatt (GW)? Varje år bidrar Alfa Lavals teknik till energibesparingar på cirka 50 GW, vilket motsvarar det totala energibehovet från cirka 13 miljoner hem under ett år – eller lika mycket som alla hushåll i Norden.


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: