2018-10-22 Finansiella nyheter

Alfa Laval driver kundvärde genom ny teknik

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har blivit en del av Honeywells ”Connected Plant partner ecosystem” vilket bidrar till att optimera drift och prestanda i anläggningar och processutrustning inom processindustrin, inklusive raffinaderier och petrokemisk industri.

Alfa Laval Packinox värmeväxlare har under många år specificerats av Honeywell UOP som en obligatorisk komponent i produktionsprocesserna för högoktan­bränslen och aromater. De två företagen utökar nu sitt samarbete och kombinerar sin kompetens i Honeywells Connected Plant-program.


Honeywells molnbaserade mjukvarulösning, vilken används i raffinaderier och petrokemiska anläggningar, samlar och analyserar kontinuerligt data från process­enheterna vilket ger fabriksledningen möjlighet att optimera verksamheten. Genom att vara en del av Connected Plant-programmet kan Alfa Laval framöver använda datan för att ytterligare förbättra operativa rekommendationer till kunderna; för drift, inställning och underhåll av Packinox värmeväxlare – men också för vidare produkt- och teknikutveckling.


“Vi är mycket stolta över att vara en del av Honeywell-programmet som kommer att ge mervärde till våra kunder genom att bidra till vidare optimering av deras processer och maximera deras energieffektivitet, driftstid och lönsamhet", säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen. "Med information från programmet kommer vi tillsammans med Honeywell UOP och våra kunder att kunna identifiera ytterligare processförbättringar."


Visste du att… Alfa Laval Packinox värmeväxlare kan vara upp mot 25 meter långa och används för att återvinna och återanvända energi i raffinaderi- och petrokemiska processer?


Om Honeywell
Honeywell UOP är en ledande internationell tillverkare och licensgivare av processteknik, katalysatorer, adsorptionsmedel, utrustning och konsulttjänster till petroleumraffinering, petrokemisk och gasbearbetningsindustri. Honeywell UOP är en del av Honeywells strategiska affärsområde Performance Materials and Technologies, som även omfattar Honeywell Process Solutions, en pionjär inom automationskontroll, instrumentering och tjänster för olje- och gasindustrin, raffinaderi, petrokemi, kemisk industri och andra industrier.


Honeywell är ett mjukvaruföretag i Fortune 100 som levererar branschspecifika lösningar vilka omfattar produkter och tjänster för flyg- och bilindustrin, kontrollteknik för byggnader, bostäder och industrifastigheter, och nästa generation av högteknologiskt material globalt. Vår teknik hjälper allt från flygplan, bilar, bostäder och byggnader, tillverkningsanläggningar, försörjningskedjor samt anställda att bli mer uppkopplade, vilket bidrar till att göra vår värld smartare, säkrare och hållbarare. För mer information och nyheter om Honeywell, besök www.honeywell.com/newsroom.


www.uop.com
www.honeywellprocess.com
www.honeywell.com


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2017 en omsättning på cirka 35,3 miljarder kronor och har cirka 16 400 anställda.                                                                                         


www.alfalaval.com 


      
För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: