2017-04-05 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar order på marina rökgasrenings-system, värd 125 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Alfa Laval PureSOx rökgasreningssystem. Ordern, bokad inom affärsenheten Boiler & Gas Systems i Marine-divisionen sent i mars, har ett värde av cirka 125 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2018 och 2019.

Ordern omfattar åtta Alfa Laval PureSOx rökgasreningssystem (hybridskrubbers) som kommer att installeras ombord på två fartyg.


“Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna stora order på våra skrubbersystem. Den bekräftar att Alfa Laval PureSOx är en attraktiv och etablerad lösning för reducering av svaveloxider”, säger Peter Leifland, chef för Marine-divisionen inom Alfa Laval.


Visste du att… Alfa Laval PureSOx hybridskrubberlösning kan använda både havsvatten och färskvatten för att rena utsläpp från motorerna? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com För mer information kontakta:

Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: