2017-09-29 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar order i Indien, värd 60 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av utrustning till en fermenteringsanläggning i Indien. Ordern är värd ca 60 miljoner kronor och bokades inom affärsenheten Food Systems i Livsmedel- och vattendivisionen. Leverans beräknas påbörjas under 2017 och avslutas 2018.

Ordern innefattar olika typer av utrustning såsom värmeväxlare samt tankrengörings- och flödeshanteringsprodukter som kommer att användas för tillverkning av insulin.


“Det är mycket glädjande att kunna informera om denna stora bioteknik-order”, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen inom Alfa Laval. ”Den bekräftar att våra produkter är hygieniska, pålitliga och effektiva, samt att de möter kundernas höga krav inom denna industri.”


Visste du att… Alfa Laval startade ett säljbolag i Indien redan 1937, vilket innebär att vi firar 80 år? 


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: