2017-11-22 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar offshore-order värd 60 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till en oljeplattform i Nordsjön. Ordern, bokad inom affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen, har ett värde av cirka 60 miljoner kronor. Leverans beräknas ske 2018.

Ordern omfattar offshore pumpsystem för brandsläckning till en oljeplattform i Nordsjön.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit denna stora order på våra Framo pumpsystem”, säger Peter Leifland, chef för Marindivisionen. ”Inom offshore olja- och gasindustrin är det oerhört viktigt med säker och pålitlig utrustning. Denna order bekräftar att vi uppfyller dessa höga krav.”


Visste du att… pumpsystem for brandsläckning på offshore oljeplattformar måste vara robusta och pålitliga för att kunna fungera under extrema förhållanden – och att Framos pumpsystem har använts inom offshore-industrin sedan 70-talet?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: