2017-03-01 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder, värd 80 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order, värd cirka 80 miljoner kronor, för leverans av värmåtervinningssystem till dieselkraftverk som kommer att byggas i Asien. Ordern är bokad inom affärsenheten Boiler & Gas Systems i Marine-divisionen och leverans beräknas ske under 2017.

Systemen kommer att återvinna och återanvända värme från dieselmotorerna till att producera ånga för kraftgenerering, vilket ökar energieffektiviteten i hela anläggningen.


“Energieffektivitet blir en allt viktigare faktor för att möta den växande efterfrågan på energi. Våra Alfa Laval Aalborg system är både tillförlitliga och effektiva och passar därmed utmärkt för värmeåtervinningsapplikationer inom kraftindustrin”, säger Peter Leifland, chef för Marine-divisionen inom Alfa Laval.


Visste du att… idag, den 1 mars, inviger Alfa Laval en ny avdelning i sitt test- och utbildningscenter i Aalborg, Danmark, där man kommer att testa nya marina produkter för gasdrivna fartyg? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com För mer information kontakta:

Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: