2017-07-06 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder i Kina, värd 90 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av kompakta värmeväxlare till ett raffinaderi i Kina. Ordern är värd ca 90 miljoner kronor och bokades sent i juni inom affärsenheten Gasketed Plate Heat Exchangers i Energy-divisionen. Leverans beräknas ske under 2018.

Alfa Lavals plattvärmeväxlare kommer att installeras i så kallade SECOOL-applikationer där havsvatten används som kylmedia för olika funktioner i raffinaderiet.


“Det är mycket glädjande att kunna tillkännage denna stora order på våra packningsförsedda plattvärmeväxlare”, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energy-divisionen inom Alfa Laval. ”De är kompakta och mycket energieffektiva och därmed perfekta för applikationer inom raffinaderi och petrokemisk industri."


Visste du att… plattvärmeväxlare ofta används i SECOOL-applikationer eftersom de är tre till fem gånger mer effektiva än traditionella tubvärmeväxlare? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Relaterat innehåll: