2017-05-02 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder i Kina, värd 210 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order, för leverans av kompakta värmeväxlare till ett raffinaderi Kina. Ordern är värd ca 210 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energy-divisionen. Leverans beräknas ske under 2018.

Värmeväxlarna kommer att användas för att återvinna energi och att öka avkastningen i raffinaderiet.


“Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna stora order på våra energieffektiva kompakta värmeväxlare”, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energy-divisionen inom Alfa Laval. “Vi har en bred produktportfölj av pålitliga produkter som mer än väl uppfyller de höga krav som ställs av kunderna inom raffinaderi och petrokemisk industri.”


Visste du att… för denna applikation är kompakta värmeväxlare (såsom spiral- och svetsade värmeväxlare) upp till 50 procent mer energieffektiva än de traditionella tubvärmeväxlarna? 


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: