2017-11-27 Finansiella nyheter

Alfa Laval får ’Prix d’Excellence’ – för andra gången – för framgångsrik affärsutveckling i Frankrike

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har återigen fått det prestigefyllda ”Prix d’Excellence” av Svenska Handelskammaren för sitt dedikerade fokus på innovation och långvariga engagemang på den franska marknaden.

Den årliga utmärkelsen "Prix d'Excellence", som delats ut till svenska företag sedan 1989, kommer att överlämnas till Alfa Laval vid en ceremoni den 27 november i närvaro av den svenska ambassadören, Veronika Wand-Danielsson, och den franska ambassadören i Sverige, David Cvach, i sällskap med representanter från det franska och svenska ekonomiska, kulturella och politiska näringslivet.


Alfa Laval får utmärkelsen tack vare sin långa historia i landet, sitt dedikerade fokus på innovation samt investeringar i utveckling, produktion och FoU vad gäller energi-effektiva produkter och lösningar.


“Det är en stor ära för oss att få det här priset för andra gången för vår långsiktiga och engagerade närvaro i Frankrike”, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval koncernen. "Frankrike är både en viktig marknad för oss och en värdefull FoU-bas där vi utvecklar morgondagens hållbara lösningar inom energieffektivitets-området. Frankrike är en av våra ”top 10”-marknader och under åren har vi byggt upp nära relationer med både lokala och internationella kunder. Vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete under de kommande åren.”


Alfa Laval etablerade ett säljbolag i Frankrike redan 1907. Idag har företaget cirka 850 anställda i landet, fördelat på sex enheter: ett säljbolag och fem produktionsenheter, varav två är centrum för FoU och en är ett kompetenscenter för svetsade produkter – alla tre med fokus på energieffektiva lösningar baserade på kompakta värmeväxlare.


Under 2016 var orderingången i Alfa Laval Frankrike cirka 1,1 miljarder kronor, vilket motsvarade cirka 3% av Alfa Laval-koncernen totalt. Alfa Laval investerar mer än 2,3% av sin omsättning i FoU varje år, varav 7,5% i Frankrike.


Visste du att… första gången Alfa Laval fick priset "Prix d'Excellence" var 2006 – och företaget delar äran av detta pris med andra stora svenska industriföretag som Scania, Securitas och Axis Communication?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2016 en omsättning på cirka 35,6 miljarder kronor och har cirka 17 000 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: