2016-05-25 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar vattenreningsorder i USA, värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av dekantrar till en anläggning för vattenrening i USA. Ordern bokades inom segmentet Water & Waste Treatment och har ett värde av cirka 50 miljoner kronor. Leverans är planerad till 2017.

Alfa Lavals dekantrar kommer att installeras i en kommunal anläggning för vattenrening i sydvästra USA, där de ska användas för avvattning av slam från avloppsvattnet.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit denna stora order, vilken bekräftar vår ställning som pålitlig leverantör av utrustning till vattenrenings-industrin”, säger Svante Karlsson, chef för Process Technology-divisionen inom Alfa Laval.


Visste du att… en enda Alfa Laval dekanter kan rena upp till 6 850 m3 vatten per dag, vilket motsvarar 2,74 olympiska simbassänger?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2015 en omsättning på cirka 39,7 miljarder kronor och har cirka 17 500 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: