2016-12-22 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar serviceorder i Frankrike, värd 55 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för uppgradering av kompakta värmeväxlare till ett franskt kärnkraftverk. Ordern, bokad inom Service- segmentet i Process Technology-divisionen, har ett värde av cirka 55 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2017.

Alfa Lavals värmeväxlare som används för kylapplikationer i kraftverket kommer att uppgraderas med titanplattor. Uppgraderingen kommer att öka kylkapaciteten och därmed göra det möjligt för kraftverket att uppfylla de nya uppdaterade kraven för kärnkraft.


“Det är glädjande att kunna meddela att vi tagit en stor serviceorder”, säger Svante Karlsson, chef för Process Technology-divisionen inom Alfa Laval. ”De senaste 30 åren har våra värmeväxlare presterat mycket bra och denna uppgradering ökar deras kapacitet samt säkerställer pålitlig drift under de kommande åren.”


Visste du att… närmare 80 procent[1] av den franska elförbrukningen kommer från kärnkraft? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. 


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2015 en omsättning på cirka 39,7 miljarder kronor och har cirka 17 500 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

[1] Källa: International Atomic Energy Agency

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: