2016-06-09 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar livsmedelsorder i Ryssland, värd 55 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av utrustning till en produktionsanläggning för vegetabilolja i Ryssland. Ordern, bokad inom segmentet Food Technology & Life Science, har ett värde av cirka 55 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2017.

Ordern omfattar leverans av diverse produkter såsom höghastighetsseparatorer, värmeväxlare och pumpar. Alfa Lavals utrustning kommer att användas till att förädla solros-, raps-, sojabön- och majsolja till raffinerad olja och ätbar lecitin för vidare användning inom jordbruks- och livsmedelsindustrin.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit denna stora vegetabilolje-order i Ryssland”, säger Svante Karlsson, chef för Process Technology-divisionen inom Alfa Laval. ”Ordern innefattar en mängd olika produkter och visar därmed på vår starka ställning som pålitlig leverantör till livsmedelsindustrin.”


Visste du att… Ryssland är världens största konsument och näst största producent av solrosolja, enligt ISTA Mielke GmbH? 


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2015 en omsättning på cirka 39,7 miljarder kronor och har cirka 17 500 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82
 

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: