2016-12-20 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder värd 65 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av värmeåtervinningssystem till dieselkraftverk i Asien. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Diesel Equipment, har ett värde av cirka 65 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2017.

Systemen kommer att återvinna och återanvända värme från dieselmotorerna för att producera ånga för kraftproduktion, och därmed öka energieffektivteten för hela installationen.


“Det gläder mig att kunna meddela att vi tagit denna order på våra Alfa Laval Aalborg värmeåtervinningssystem”, säger Peter Leifland, chef för Marine & Diesel-divisionen inom Alfa Laval. ”Energieffektivitet blir allt viktigare och våra pålitliga produkter passar perfekt för värmeåtervinningsapplikationer inom kraftindustrin.”


Visste du att… Alfa Lavals värmeåtervinningssystem kommer – utan hjälp av extra bränsle – att generera elektricitet till 1,5 miljoner människor om året?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2015 en omsättning på cirka 39,7 miljarder kronor och har cirka 17 500 anställda. 


www.alfalaval.com 


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: