2015-04-24 Finansiella nyheter

Alfa Lavals prestigefyllda "Gustaf Award" går till teamet bakom PureSOx rökgasreningssystem

Alfa Laval - världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering - ger utmärkelsen "Gustaf Award", som instiftats för att belöna innovationer, till Alfa Laval PureSOx team för extraordinär produkt- och marknadsutveckling. Priset delades ut vid Alfa Laval årsstämma, som hölls i Lund, torsdag.

Gustav Award instiftades i samband med Alfa Lavals 100-årsjubileum 1983, som ett uttryck för Alfa Lavals tro på kontinuerliga innovationer. Priset syftar till att uppmuntra och belöna insatser som har haft stor betydelse för Alfa Lavals verksamhet.


Alfa Lavals PureSOx team består av Martijn Bergink, Rene Diks, Kristina Effler, Jens Peter Hansen och Olaf Heijers. De fick priset vid en särskild prisceremoni under Alfa Lavals årsstämma.


“Teamet bakom Alfa Laval PureSOx har framgångsrikt utvecklat en innovativ teknisk lösning som uppfyller såväl den nya miljölagstiftningen som kundernas behov”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Redan idag är Alfa Laval PureSOx en etablerad lösning med en global marknadsledande position.”


Alfa Laval PureSOx lanserades i september 2012 och är en framgångsrik synergieffekt av förvärvet av Aalborg Industries 2011. Den är ett av de marknadsledande systemen som gör det möjligt för fartyg att möta IMOs gräns-värden för svavelutsläpp. Sedan lanseringen fram till slutet av första kvartalet i år har Alfa Laval mottagit order på 78 system till 71 fartyg. Alfa Laval PureSOx finns både som hybridsystem (som kan köras på både havsvatten och sötvatten) och som ett slutet system. Rengöringsenheten för vattnet i det slutna systemet är den mest kompakta lösningen på marknaden.


Visste du att… den första "Gustaf Award" delades ut 1986 till Lennart Stenström för hans idéer att använda mikrovågor för konservering av livsmedel?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: