2015-07-03 Finansiella nyheter

Alfa Laval utvecklar eftermarknadsaffären, förvärvar nischbolag med MSEK 50 i omsättning

Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har förvärvat ett eftermarknadsbolag, specialiserat på separationsteknologin. Bolaget förblir en egen organisation som erbjuder service och reservdelar under eget varumärke. Omsättningen förväntas nå cirka 50 miljoner kronor i år och bolaget konsolideras från den 3 juli 2015.

Förvärvet är i linje med Alfa Laval-koncernens strategi, att genomföra förvärv som kompletterar den befintliga verksamheten genom att addera produkter, geografisk närvaro eller nya försäljningskanaler. Med detta förvärv adderar Alfa Laval-koncernen en kompletterande eftermarknadskanal.


“Med detta förvärv ökar vi närvaron inom en viktig nisch av eftermarknaden”, säger Alfa Lavals VD och koncernchef, Lars Renström.


Visste du att… det potentiella eftermarknadsvärdet inom separation beräknas vara upp till fyra gånger värdet av nyförsäljningen?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och 18 000 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:


Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: