2015-06-24 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar order värd 200 miljoner kronor på offshore pumpsystem till Statoil

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av sina Framo pumpsystem till flera oljeplattformar i Nordsjön. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Offshore Pumping Systems, har ett värde av cirka 200 miljoner kronor och leverans beräknas ske 2016.

Ordern omfattar leverans av pumpsystem för brandsläckning till fyra oljeplattformar som drivs av Statoil vid oljefältet ”Johan Sverdrup” i Nordsjön.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit ytterligare en stor order på vårt Framo-sortiment från offshore olja- och gas-industrin”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Dessa tillförlitliga och effektiva produkter passar väl in i vår portfölj för denna industri.”


Visste du att… för nästan 40 år sedan levererades det första Framo-pumpsystemet till en oljeplattform i Nordsjön?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: