2015-12-10 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar order värd 100 miljoner kronor på offshore pumpsystem till Maersk Oil

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till en oljeplattform i Storbritannien. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Offshore Pumping Systems, har ett värde av cirka 100 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Ordern omfattar pumpsystem för brandsläckning till en oljeplattform som drivs av Maersk Oil och är belägen utanför Aberdeen i Nordsjön.


“Det är glädjande att kunna meddela att vi fått denna stora order på våra Framo pumpsystem från en av de stora aktörerna inom olja- och gasindustrin”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Framos produktsortiment har breddat vårt erbjudande av tillförlitliga produkter vilka är väl lämpade för de krävande applikationerna inom denna industri.”


Visste du att… Framo har levererat hydrauliskt drivna pumpar för brandsläckning till den brittiska sektorn i Nordsjön i nästan 40 år?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: