2015-11-12 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar offshore-order från Statoil, värd 100 miljoner

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo kraftgenereringssystem till en oljeplattform vid Johan Sverdrup-fältet i Nordsjön. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Offshore Pumping Systems, har ett värde av cirka 100 miljoner kronor och leverans beräknas ske 2016.

Ordern omfattar leverans av kraftgeneratorer för nödsituationer till en oljeplattform som drivs av Statoil vid oljefältet Johan Sverdrup i Nordsjön.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit en stor order på vårt Framo-produktsortiment”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Dessa tillförlitliga produkter möter olja- och gasindustrins höga krav.”


Visste du att… Framo, som förvärvades av Alfa Laval 2014, har levererat kraftgenereringssystem för nödsituationer till offshore-plattformar i mer än 20 år?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: