2015-03-17 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar naturgasorder, värd 75 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av luftkylarsystem till en brasiliansk naturgasanläggning.  Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 75 miljoner kronor och leverans beräknas ske i år.

Alfa Lavals luftkylarsystem kommer att användas till att kyla centrala processflöden i en naturgasanläggning. I kylprocessen separeras naturgaskondensat från gas för att därefter destilleras till etan, propan och butan. Dessa vätskor kan därefter användas, till exempel, som råvara för petrokemianläggningar, uppvärmning av fastigheter eller som drivmedel för fordon.


”Vid hantering av krävande applikationer inom olja- och gasindustrin är säker, effektiv och pålitlig utrustning extra viktigt. Denna stora order bevisar vår starka ställning inom detta område ", säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval.


Visste du att… enligt amerikanska ’Energy Information Administration’, har Brasilien de näst största naturgasreserverna i Sydamerika, motsvarande 13 700 miljarder kubikfot påvisade reserver i början av 2014?


Om Alfa Laval


Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.
 
Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: