2015-08-26 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar marin offshore-order värd 90 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Alfa Laval Aalborg pannmoduler till ett FPSO fartyg som ska byggas i Kina. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Offshore Systems, har ett värde av cirka 90 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Pannmodulerna kommer att ingå i ett kraftgenereringssystem ombord på FPSO fartyget, där de framförallt kommer att generera ånga till ångturbinerna men också användas för uppvärmning av lasttankarna. När fartyget är färdigbyggt kommer det att förankras utanför Nigerias kust.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit ytterligare en stor order från olja- och gasindustrin, denna gång på vårt Alfa Laval Aalborg sortiment”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Det är ännu en bekräftelse på vår ställning som en ledande leverantör av pålitlig utrustning till olja- och gasindustrin.”


Visste du att… Alfa Laval nyligen öppnade ett nytt försäljningskontor i Ghana, för att möta efterfrågan hos den snabbt växande västafrikanska regionen?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: