2015-11-03 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar livsmedelsorder i Indien, värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av en komplett processlinje, för utvinning av vegetabiliskt protein, till en anläggning i Indien. Ordern, bokad inom segmentet Food Technology & Life Science har ett värde av cirka 50 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Ordern omfattar leverans av en komplett processlinje för raffinering av ”av-oljade” sojafrön till vegetabiliskt protein, sockerkoncentrat och fiberfraktioner. Processlinjen omfattar separatorer, filter och värmeväxlare.


“Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi tagit en stor order från den indiska livsmedelsmarknaden”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Den bekräftar vår starka ställning i Indien – där vi ser tecken på en ökad aktivitetsnivå.”


Visste du att… att Alfa Laval har varit verksamt i Indien i nästan 80 år, då företaget öppnade sitt första kontor redan 1937?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: