2015-02-26 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar kraftorder i Mellanöstern, värd 55 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av kompakta värmeväxlare till ett kraftverk i Mellanöstern. Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 55 miljoner kronor och leverans beräknas ske i år.

Alfa Lavals kompakta värmeväxlare kommer att användas till kylapplikationer i ett IGCC kraftverk. IGCC är en teknik där kol och andra kolbaserade bränslen förvandlas till syntetisk gas, som därefter används för att producera ånga för elproduktion.


“Det är glädjande att kunna meddela vi tagit ytterligare en stor energirelaterad order, denna gång från den krävande kraftindustrin”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval.


Visste du att… detta kommer att bli en av världens största förgasningsbaserade kraftanläggningar?Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2013 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: