2015-05-08 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar kraftorder i Mellanöstern, värd 110 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av luftkylningssystem till ett kraftbolag i Mellanöstern. Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 110 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Alfa Lavals luftkylningssystem kommer att användas till kylapplikationer i en kombinerad kraftanläggning. En kombinerad kraftanläggning drivs av både en gas- och en ångturbin, vilket gör det möjligt att producera upp till 50 procent mer elektricitet än en traditionell anläggning, med samma mängd bränsle.


“Denna order bekräftar vår starka ställning som pålitlig leverantör av energieffektiv utrustning för krävande applikationer inom kraftindustrin”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval.


Visste du att… Alfa Laval firar 25 år i Mellanöstern?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: