2015-06-29 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar fjärrvärmeorder i Kina, värd 100 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order som omfattar leverans av kompakta Alfa Laval värmeväxlare till ett fjärrvärmeverk i Kina. Ordern, som bokas inom segmentet Industrial Equipment, har ett värde om cirka 100 miljoner kronor och leverans är planerad till 2015 och 2016.

Värmeväxlarna kommer att installeras i ett fjärrvärmeverk, som drivs av ett av Kinas största fjärrvärmeföretag. Nätverket levererar värme till nästan 1 miljon hushåll under vintersäsongen.


Alfa Lavals kompakta värmeväxlare kommer att användas som en tryckreduceringsstation, en mellanstation mellan kraftverket och själva fjärrvärme-nätet. Tryckreduceringsstationen hanterar vatten med högt tryck och höga temperaturer och säkerställer en säker drift av nätverket.


“Jag är mycket nöjd med att kunna avisera denna stora fjärrvärmeorder”, säger Alfa Lavals VD och koncernchef, Lars Renström. ”Denna order visar vår starka position som leverantör av pålitliga produkter för krävande applikationer.”


Visste du att… Alfa Laval, redan 1984, öppnade dess första kontor i Peking och därmed blev bland de första utländska företagen att etablera sig i Kina?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och 18 000 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:


Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: