2015-04-10 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder värd 70 miljoner kronor

Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Alfa Laval OLMI värmeväxlare till en petrokemisk anläggning i Turkmenistan. Ordern bokades i slutet på mars inom Energy & Processegmentet och har ett värde på cirka 70 miljoner kronor. Leverans beräknas ske under 2016.

Alfa Lavals OLMI värmeväxlare kommer att användas för att öka avkastningen och återvinna energi vid tillverkningen av etylen - en viktig ingrediens i framställningen av industrikemikalier och plastprodukter.


”Det är glädjande att boka ytterligare en stor order för våra OLMI värmeväxlare”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval koncernen. ”Det bekräftar att våra OLMI-produkter passar väldigt bra för den petrokemiska industrins krävande applikationer.”


Visste du att… Alfa Laval OLMI värmeväxlare kan hantera temperaturer upp till 1100 grader Celsius?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.comFör mer information kontakta:


Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investerarrelationer
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: