2015-12-17 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder i Sydkorea, värd 170 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Alfa Laval Packinox värmeväxlare till en petrokemisk anläggning i Sydkorea. Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 170 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2017.

Ordern omfattar leverans av Alfa Laval Packinox värmeväxlare, vilka kommer att återvinna energi i produktionen av xylen, en ingrediens vid tillverkning av syntetisk nylon och PET-flaskor.


“Denna order bekräftar att kunderna inom den krävande petrokemi- och raffinaderisektorn värderar den tillförlitliga prestandan hos våra mycket energieffektiva Alfa Laval Packinox värmeväxlare”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval.


Visste du att… Sydkorea är Alfa Lavals tredje största marknad, efter USA och Kina?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: