2015-09-23 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar energieffektivitetsorder i Italien, värd 55 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av olika typer av processutrustning till en ny petrokemisk anläggning i Slovakien. Ordern, bokad inom segmentet Energy & Process, har ett värde av cirka 55 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Ordern omfattar olika typer av gaspannor vilka kommer att installeras i en processlinje i en produktionsanläggning för ammoniak i Slovakien.


“Vår utrustning kommer att återanvända värme i ammoniakproduktionsprocessen och därigenom bidra till ett mycket energieffektivt system med liten miljöpåverkan”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Ordern bekräftar våra produkters förmåga att möta petrokemiindustrins höga krav.”


Visste du att… Alfa Laval har funnits i Italien i mer än 100 år – eller mer exakt sedan 1911?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: