2015-08-31 Finansiella nyheter

Alfa Laval tar bryggeriorder i Indien, värd 60 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order från en ledande multinationell bryggerikoncern, för leverans av en processlösning till en anläggning i Indien. Ordern, bokad inom segmentet Food Technology & Life Science, har ett värde av cirka 60 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2016.

Ordern avser en komplett processlinje, vilken inkluderar separatorer, värmeväxlare, blandare och flödesutrustning. Processlinjen kommer bland annat att hantera jästbearbetning, jäsning, mognad samt filtrering. Med denna utrustning kommer bryggeriet att bli det första i Indien att använda Alfa Lavals unika blandningsteknik för att minska processtiden för jäsning.


“Denna order är intressant på många sätt, då den handlar om en unik teknologi, en komplett processlinje men också en av de större aktörerna inom bryggeriindustrin”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Den bekräftar vår ställning som en pålitlig leverantör.”


Visste du att… genom att tillämpa forcerad blandning, genom Alfa Lavals IsoMix-teknik, kan processtiden för jäsning minskas med upp till 30 procent?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2014 en omsättning på cirka 35,1 miljarder kronor och har cirka 18 000 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: