2014-08-27 Finansiella nyheter

Alfa Laval får order värd 240 miljoner kronor på offshore pumpsystem i Sydkorea

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Framo pumpsystem till Samsung Heavy Industries i Sydkorea. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Offshore Pumping Systems, har ett värde av cirka 240 miljoner kronor och leverans beräknas ske under 2015.

Ordern omfattar pumpsystem för ett FPSO-fartyg (flytande produktions-, lagrings- och lossningsfartyg). Fartyget kommer att byggas av Samsung på uppdrag av Total S.A. När det är färdigbyggt kommer fartyget att ligga fast förankrat utanför Nigerias kust.


“Det är mycket glädjande för mig att kunna meddela att vi tagit den första stora ordern på offshorepumpsystem sedan Framo-varumärket blev en del av vår produktportfölj genom förvärvet av Frank Mohn AS”, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Dessa produkter passar väl in i vår portfölj av tillförlitliga och effektiva produkter för marin- samt offshoreolja- och gasmarknaden.”


Visste du att… detta FPSO-fartyg kommer att ligga fast förankrat utanför Nigerias kust, i Egina-fältet som är en samling av oljereservoarer på ett havsdjup av cirka 1500 meter, där det ska vara i kontinuerlig drift i upp till 25 år?


Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.


Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.


Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.


Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2013 en omsättning på cirka 29,8 miljarder kronor och har efter


förvärvet av Frank Mohn AS cirka 17 500 anställda.


www.alfalaval.com


För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31


Gabriella Grotte
Ansvarig för Investor Relations
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 74 82
Mobil: +46 709 78 74 82

Relaterat innehåll: