2022-08-24 Produktnyheter

Första spadtaget i Flemingsberg

Den 24 augusti 2022 togs det första spadtaget för Alfa Lavals nya site i 
Flemingsberg. Visionerna presenterades för byggnaden, själva siten och det nya 
affärsdistrikt som håller på att utvecklas av Fabege och Huddinge kommun.

Alfa Lavals nya site kommer att skapas i nära samarbete med Fabege och med stort fokus på människan, platsen och teknologi för att stimulera nya sätt att arbeta. Identitet, tekniska innovationer och hållbara lösningar har varit ledord i Alfa Lavals jakt på rätt plats för sina 700 medarbetare.

 

Sammy Hulpiau, Site Manager Alfa Laval Tumba Flemingsberg, öppnade ceremonin genom att presentera visionerna för Alfa Lavals nya site som kommer att inrymma moderna, inspirerande kontor, ett högteknologiskt laboratorium för utveckling och testning av produkter samt ett innovationscenter för separationsteknologi. Han berättade att “allt började i Stockholmsregionen för 139 år sedan när Gustaf de Laval grundade Separator AB. Företaget flyttade till Tumba 1962 och nu, 61 år senare, sätter vi spaden i marken här i Flemingsberg för att bygga vårt framtida hem för kommande decennier. Den nya siten kommer att invigas 2025.”

 

Stefan Dahlbo, CEO at Fabege, berättade om samarbetet med Alfa Laval och fortsatte med visionerna för Flemingsberg och Stockholm South Business District som utvecklas i samarbete med Huddinge kommun. Det är ett av Sveriges största stadsbyggnadsprojekt med en vision för framtiden där 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare förutspås samlas i framtiden.

 

Daniel Dronjak, Kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, fortsatte “Vi är på väg att skapa en modern och hållbar framtidsstad med boende, besökare och många arbetsplatser. Lyckas vi så kommer vi att bryta mönstret att man bor i söder och jobbar i centrum och norra Stockholm. I framtiden är det här man vill vara och växa – en plats där tid i bilköer byts mot tid med sina nära och kära för att få livspusslet att gå ihop."

 

Sven-Erik Österberg, Landshövding i Stockholm, sa att “Vi fortsätter att lansera Stockholm som Skandinaviens huvudstad och en väldigt viktig och attraktiv region för investeringar, hög livskvalitet och toppklassig utbildning. Vi i Stockholm och jag som Landshövding är väldigt stolta över att få den här siten hit och att vi kan vara en del av Alfa Lavals storartade historia och framtid.”

 

Representanter från Alfa Laval, Fabege, Huddinge Kommun och Stockholm satte spaden i marken och tog tillsammans det första officiella spadtaget för den nya siten. Drinkar och tilltugg serverades för att fira denna milstolpe med anställda, framtida grannar och samarbetspartners.

 

Breaking-ground-Flemmingsberg.jpg

Det officiella spadtaget togs av Landshövding Sven-Erik Österberg, Sammy Hulpiau, Site Manager Alfa Laval Tumba/Flemingsberg, Daniel Dronjak, Styrelseordförande Huddinge kommun och Stefan Dahlbo, VD Fabege

 

Rock-Centralmarken-640x360.jpg

Konceptbild: Alfa Lavals nya site i Flemingsberg

 

Kort om Alfa Laval

Alfa Laval är inriktat på områdena energi, marin, livsmedel och vatten. Bolagets världsledande expertis, produkter och service är viktiga framgångsfaktorer för ett brett spektrum av kunder i ett 100-tal länder. Genom att optimera deras processer, skapa ansvarsfull tillväxt och ligga i spetsen för teknikutvecklingen hjälper vi dem att uppnå såväl sina affärs- som hållbarhetsmål.

Alfa Lavals innovativa teknologier används för att rena, förädla och återanvända material och naturresurser. De bidrar till förbättrad energieffektivitet och värmeåtervinning, effektiviserad vattenrening samt minskade utsläpp. Vår ständiga drivkraft är att bidra till en positiv utveckling för våra kunder, likaväl som för oss människor och vår planet. Vi gör världen bättre, varje dag.

Alfa Laval har cirka 17,900 anställda och hade 2021 en omsättning på cirka 40.9 miljarder kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockhol

Taggar

Alla

Relaterat innehåll: