2020-12-15 Produktnyheter

Alfa Laval Nordic utser Zander & Ingeström AB till ny Master Distributor i Sverige

Som en del av vår strategiska plan för att intensifiera vår lokala närvaro och komma ännu närmare våra svenska kunder, utser Alfa Laval Nordic AB, Food & Water Division, Zander & Ingeström som huvuddistributör för det kompletta sortiment av hygieniska flödeshanteringsprodukter och värmeväxlare för livsmedels-, dryckes- och läkemedelsindustrin till hela Sverige.

Från och med den 1 januari 2021 utnämns Zander & Ingeström till huvuddistributör för hela Alfa Lavals produktportfölj för flödeshantering och värmeväxlare för livsmedels-, dryckes- och läkemedelsindustrin som täcker hela den svenska marknaden. Förutom försäljning av komponenter och tekniska lösningar kommer Zander & Ingeström också att erbjuda konsultation, kundutbildning, service och leverans av Alfa Laval-reservdelar.

Utnämningen kommer till följd av Zander & Ingeströms övertagande av Alfa Tec Sweden AB, nuvarande distributör av Alfa Lavals flödeshanteringsprodukter i Sverige. Genom att integrera Alfa Tecs aktiviteter i den nuvarande Zander & Ingeström-verksamheten, blir det möjligt för Alfa Laval att intensifiera sin närvaro på den svenska marknaden och ge slutanvändare, systembyggare och installatörer en ännu bättre tillgång till lokal närvaro och expertis inom livsmedels-, dryckes- och läkemedelsindustrin. Zander & Ingeström är för närvarande auktoriserad distributör av Alfa Laval SSP-pumpar på den svenska marknaden.

- Alfa Laval och Zander & Ingeström har haft ett nära samarbete i ett antal år. Genom att bredda utbudet av produkter och service som Zander & Ingeström kommer att erbjuda framöver i kombination med sin starka lokala närvaro samt många års kompetens inom livsmedels-, dryckes- och läkemedelsindustrin, är vi övertygade om att detta nya samarbete kommer att vara till nytta för våra svenska kunder, säger Finn Kjeldgaard, distributionschef, ansvarig för distribution av hygienisk flödeshantering på Alfa Laval Nordic. Finn Kjeldgaard fortsätter:

- Vi är mycket nöjda med att Zander & Ingeström nu konsoliderar sin verksamhet genom att integrera Alfa Tec i deras organisation, vilket gör dem till en stark partner med omfattande teknisk kunskap, vi ser fram emot ett bra och framgångsrikt samarbete i många år framöver.

Joel Lybert, vd på Zander & Ingeström säger:

Alfa Lavals produktportfölj kompletterar Zander & Ingeströms erbjudande på ett mycket bra sätt och vi är mycket stolta över att nu bli Master Distributör för Alfa Laval.

Joint picture 640x360

Kontakt

Finn Kjeldgaard

Distribution Manager

+45 2844 8653
finn.kjeldgaard@alfalaval.com

Kontakt

Adina Usiewicz

Local Communication Coordinator Alfa Laval Nordic A/S

+45 4457 6218
adina.usiewicz@alfalaval.com

Relaterat innehåll: