trainee-programs

Alfa Laval Traineeprogram

LTH Talent Program

 

LTH Talent Program

Alfa Laval Talent Program vänder sig till dig som läser andra eller tredje året på Lunds Tekniska Högskola. Programmet är en fantastisk möjlighet att få erfarenhet från ett världsledande företag under dina studier och som deltagare har du en handledare under hela perioden, sommarjobb varje sommar och du gör ditt examensarbete hos oss. Du söker programmet via annonsen på vår hemsida under perioden november till januari.

Alfa Laval Engineer Trainee Program

Alfa Laval söker efter kandidater för att delta i vårt "Engineer Trainee Program"  i Tumba, Sverige. 

Läs mer om vårt program i Tumba

Lighthouse Traineeprogram

Lighthouse Traineeprogram

Lighthouse traineeprogram ska bidra till kompetensförsörjning inom den maritima sektorn i Sverige. Samtidigt som deltagande företag får chans att stärka sina organisationer ges de nyutexaminerade skeppsbyggarna en attraktiv och tydlig karriärväg till arbetslivet och får ett brett nätverk inom den maritima sektorn. Under ett års tid arbetar traineen på tre olika arbetsplatser, fyra månader åt gången.

Under hösten 2017 arbetade Claes Tretow på BU Marine Seperation & Heat Transfer Equipment  i Tumba.

Hur var det att jobba på Alfa Laval?

Jag blev mycket väl omhändertagen på Alfa Laval. Min handledare Mats Englund tog emot mig och var ett stort stöd under hela traineeperioden. Kulturen på Alfa Laval passar mig perfekt. Alla är väldigt hjälpsamma och ser verkligen till att man som ny känner sig välkommen och man behöver aldrig vara rädd för att fråga om saker.

Vad har du fått arbeta med?

Först och främst så var det ju fantastiskt att få omsätta alla teoretiska kunskaper från skolan i praktiken. Framför allt det kommersiella arbetet var mycket lärorikt. Den delen sysslar vi nästan inte alls med i skolan. Jag har fått jobba inom ett brett spann med allt ifrån R&D till sälj, gjort livscykelberäkningar för separatorer och jobbat med produktlanseringen för FlowSync. Jag måste säga att jag lärt mig otroligt mycket, saker som jag kommer att få stor användning av då jag vill fortsätta jobba i den marina branchen.

Vilka är dina tre viktigaste lärdomar?

  • Det är otroligt viktigt att ha en god relation till och stor förståelse för kunderna.
  • Man måste ha hög kunskap om tekniken så att det man säljer verkligen matcher kundernas behov.
  • Viktigt att kommunikationen är god mellan nyförsäljning och eftermarknad.

Lighthouse Traineeprogram