praktik-banner

Möt Max Casselfelt

Max tog en civilekonomexamen och gick sedan en utbildning i internationellt inköp på en yrkeshögskola. Praktiken gjorde han på Alfa Laval och jobbar nu här som Sourcing Specialist.

Hur uppfattade du tiden som praktikant på Alfa Laval?

Jag sökte praktik till hösten men fick även sommarjobb vilket var ett bra sätt att sätta sig in i rollen och bli varm i kläderna. Några saker jag snabbt lade märke till när jag började på Alfa Laval var en välkomnande och familjär känsla i arbetsgruppen med högt i tak, varierande arbetsuppgifter med global kontaktyta samt en stor organisation med hög kompetens och med många karriärmöjligheter.

Vilka var dina största lärdomar som praktikant?

Som praktikant på Alfa Laval lärde jag mig i princip allt jag kan vad gäller min yrkeskompetens inom inköp. Kulturen är att vi hjälper varandra och expertis är nära till hands och vi har även frihet att prova oss fram under eget ansvar vilket passar mig perfekt. En viktig lärdom jag fick med mig under praktiken var just att det lönar sig att våga ta ansvar för att växa yrkesmässigt och personligt.

Vad var det bästa med din praktikperiod på Alfa Laval?

Det bästa med att göra praktik på Alfa Laval är att du får ett varierat yrke och vara en del av ett företag som gör livet bättre för människor världen över samt att få arbeta med fantastiska människor!

Max Casselfelt