Intervju Louice Rosdahl

Louice Rosdahl vann Female Accelerate Program 2009 tillsammans med Helena Cordesius. Louice började traineeprogrammet under hösten 2009 då hon gjorde sin första traineeperiod på Astra Zeneca. Med start i mars 2010 och sex månader framåt hade vi förmånen att få ha Louice på Alfa Laval. Vi ställde några frågor till Louice:

Varför sökte du till FAP/FFLA?

Jag har alltid velat arbeta med ledarskap och förändringsarbete och såg traineeprogrammet som en perfekt språngbräda ut i näringslivet. Jag såg det även som en utmaning och tänkte att min personliga utveckling skulle bli väldigt hög. Dessutom så är det ju en otrolig möjlighet att snabbt få inblick i olika industrier.

Vad har du för bakgrund?

Jag har en magisterutbildning i Företagsekonomi med inriktning Technology Management från Lunds Universitet. Jag har även studerat en termin på college i USA på egen hand.

Vad avgjorde ditt beslut om att göra en av tre traineeperioder på Alfa Laval?

Jag tyckte att Alfa Laval var ett intressant företag med spännande produkter. Människorna som jag mötte var mycket trevliga och sociala och jag tyckte att projekten som jag skulle arbeta med verkade väldigt  intressanta

Hur har din tid på Alfa Laval varit?

Den har varit kanon! Jag har verkligen fått arbeta med saker som jag älskar och med roliga och kunniga kolleger.

Berätta vad du fått göra på Alfa Laval och vad som väntar härnäst?

Jag har fått driva flera projekt parallellt. Dels så har jag utvecklat en e-learning i Time To Market som har distribuerats till de globala säljbolagen, dels har jag utvecklat flera e-learningmoduler  i TTMs SharePoint miljö.

Jag har också varit på AL Europe under halva min tid där jag har arbetat med att utvärdera Tysklands fraktkostnader samt prognosticeringsprocess och även gjort en del dagligt ekonomiarbete. Jag har även fått träffa mycket folk ute på olika säljbolag och varit med på olika utbildningar.

Härnäst väntar nya utmaningar på Sony Ericsson där den sista delen av trainee-programmet för mig är.

Oktober 2010

louice rosdahl 2 201x230