Ledarskap | Alfa Laval

stairs banner 1200x400

Utvecklas med oss

Vår ledarskapsfilosofi bygger på våra värderingar, vårt DNA och våra affärsprinciper, men också på våra idéer om hur vår affär växer med våra medarbetare. Our leadership concept based on our core values and Business principles, but also on our ideas how to make the business grow by growing our people. Vi länkar våra prestationer till mätbara mål och beteenden, där båda är precis lika viktiga.

Ledarskap på Alfa Laval handlar om att stimulera människor, att motivera och inspirera genom känslomässigt engagemang. En ledare på Alfa Laval 'walks the talk' och banar väg för andra. Som ledare på Alfa Laval ska du leda dig själv, dina medarbetare, ditt team och affären.

Workplace

Möt några av våra ledare

Anna Wieslander

Anna Wieslander
Fabrikschef

Anställd sedan
2003

Varför Alfa Laval? 
Vi har de bästa medarbetarna och framtidens produkter! 

Du som ledare 
Jag är positiv och engagerad, öppen och ärlig och jag förväntar mig att mina medarbetare ska göra sitt bästa varje dag. 

Vad gör dig glad? 
Människor som har ambitioner och får saker att hända, tillsammans! Lyckan att se små steg som tas varje dag för att förbättra oss själva och det vi gör.

Var är Alfa Laval om 10 år? 
Ett marknadsöldande företag med passion för våra produkter och omtanke om våra medmänniskor.

Ekaterina Akulina

Ekaterina Akulina
Operations Manager Plattvärmeväxlare

Anställd sedan
2006

Varför Alfa Laval? 
Alfa Laval ha fantastiska medarbetare som gör bolaget framgångsrikt. Våra produkter har dessutom enorm potential i framtiden.

Du som ledare 
Jag tror på de och det bästa :-) Vi jobbar alla som ett team. 

Vad gör dig glad? 
När mitt team är glada för att komma till jobbet och när vi gemensamt når de mål vi har satt upp.

Var är Alfa Laval om 10 år? 
Vi har en djup förståelse för våra kunders behov där vi inte bara levererar produkter, utan även spjutspetsinnovation i teknologien.

Nish Patel

Nish Patel
President Food & Water Division

 

Anställd sedan
1984

Varför Alfa Laval? 
För att jag älskar mitt jobb! Det har gett mig så många möjligheter både lokalt och globalt. Jag tycker mycket om kulturen på Alfa Laval och det faktum att vi är framgångsrika och marknadsledande inom de områden vi verkar.

Du som ledare 
Jag är en social person som verkligen ser värdet i människorna runt omkring mig. Jag sätter en tydlig riktning och arbetar i team. Jag ger stora befogenheter till mina medarbetare och förväntar mig resultat och att organisationen presterar.

Vad gör dig glad? 
Ur ett jobbperspektiv, när bolaget är framgångsrikt, att möta människor från olika delar och nivåer i organisationen och att träffa våra kunder.

Var är Alfa Laval om 10 år? 
En betydligt större organisation, med åtminstone samma tillväxt som de senaste 10 åren.

Thomas Moller

Thomas Møller
Chef för Business Unit Decanters

Anställd sedan
2002

Varför Alfa Laval? 
Det är ett fantstiskt företag med en lång historia där innovation, värderingar, kundfokus, teamwork och handlingskraft styr vad vi gör och hur vi jobbar.

Du som ledare 
Jag strävar alltid efter att vara bättre än konkurrenterna genom starkt teamwork där medarbetarna får växa som människor.

Vad gör dig glad? 
När medarbetare och team når utmanande mål och man verkligen kan se hur det lyser i deras ögon.

Var är Alfa Laval om 10 år? 
Om du vet, snälla berätta! Jag är så nyfiken! :-) Jag tror verkligen att vi är marknadsledare i alla områden vi valIf you know, please tell me, I am very curious :-) I strongly believe we are market leader in the areas we have chosen to be in and that we proudly can look back on what we have contributed with in terms of creating a more sustainable world.

Penny Peng

Penny Peng
Parts & Service Division Manager
Alfa Laval Kina

Andtälld sedan
1992

Varför Alfa Laval? 
Jag gillar att jobba med energiska team, både inom Marine och Service. Och jag är stolt över att vara en del av Alfa Laval Kina som får uppleva och vara en del av den snabbväxande kinesiska ekonomin.

Du som ledare 
Jag föredrar icke-hierarkiska organisationer där cheferna är transparenta. Jag tycker att chefer alltid ska försöka se medarbetarnas potential och  ge dem så goda förutsättningar som möjligt att växa.

Vad gör dig glad? 
Att anta utmaningar, att jobba tillsammans och lyckas. Vi delar alltid glädjen när vi lyckas.

Var är Alfa Laval om 10 år? 
Jag hoppas att Alfa Laval kan vårde sin goda historia och sina värderingar, konstant förbättra arbetet med kunderna, fokusera på våra nyckelteknologier med mer och fler investeringar på vår serviceorganisation. Jag hoppas att vi lyckas behålla vår positiva energi gentemot kunder och medarbetare.

 

Jo Vanhoren

Jo Vanhoren
Cluster President
Södra Europa

Anställd sedan
1991

Varför Alfa Laval? 
Alfa Laval har alltid gett mig möjlighet att växa och har alltid utmanat mig så att jag aldrig känt behov av att leta efter något annat. Jag tycker mycket om kulture, människorna och nätverket och jag är väldigt stolt över vårt varumärke. Vår nya strategiska inriktning stämmer väl överens med hur jag ser på Alfa Laval i framtiden, så jag vill så klart vara med på den resan!

Du som ledare 
Jag får energi från mina medarbetare, en energi som jag i min tur föröker ge tillbaka till dem. Jag ser det lite som en kedjereaktion. Min uppgift är att göra det möjligt för mina medarbetare att ta nästa steg och få dem att testa nya saker. Min roll är att skapa utrymma och förutsättningar för det. När saker inte går som jag tänkt försöker jag hitta möjligheter i själva problemet. Det gör det lättare och roligare för oss alla!

Vad gör dig glad? 
Ett team som blir uppmärksammat för att de faktiskt gjort skillnad. Det ger mig störst tillfredsställelse! Utöver det så är det alltid spännande att träffa nya människor och möta nya kulturer.

Var är Alfa Laval om 10 år? 
Om 10 år så ser våra kunder fram emot att träffa Alfa Laval i alla delar av säljprocessen. De kommer att associera oss med professionalism och passion för våra produkter.