Hero banner career 1920x480
banner mobile career 640x360

Är du nyfiken?

Är du nyfiken?

På Alfa Laval anstränger vi oss alltid lite extra för att klara de allra tuffaste utmaningarna. Vår drivkraft är att skapa framgång för våra kunder, människorna och planeten. Du kan bara göra det genom att ha dedikerade människor med ett nyfiket sinne. Nyfikenhet är gnistan bakom goda idéer. Och goda idéer genererar framsteg.

Under lediga jobb hittar du möjligheter för nyfikna människor som vill bistå med en varaktig inverkan på några av planetens mest brådskande problem. 

Advancing better. Med Alfa Laval.

 

Se våra lediga jobb

DET HÄR ÄR VI!

Möt våra nyfikna människor:

"Jag hittar hela tiden nya
utmaningar"

Möt Camilla Arvidsson
Marketing & Product Management

"Supertrevligt!"

Möt Manal Mohamed Abdeslam
Human Resources

"Var modig!"

Möt Jay Jeong
Refinery Market Manager

"Bevisa kundvärde"

Möt Jonathan Molander
Production

Se våra lediga jobb

"Vi bidrar till vår flexibla omvandling!"

Möt vårt Automation team

"Jag räddar världen!"

Möt Eva Andersson, Senior specialist refinery processes

 

Se våra lediga jobb

VÅRA LÖSNINGAR

Att göra havsvatten mer uppfriskande för havets djurliv

Mikroplaster utgör ett allvarligt hot mot våra hav. Det tar hundratals år för dem att brytas ned och de kan orsaka långvariga skador på en mängd marina organismer. Och vi får alla i oss bitar av mikroplaster när vi dricker vatten. Alfa Lavals lösning. I ett pågående projekt visar vi att det är möjligt att vända utvecklingen. Vi har lyckats filtrera bort mikroplaster ner till 0,0002 mm tack vare våra membranbioreaktorer som installerats i en avloppsvattenanläggning. Det är riktigt goda nyheter, oavsett om du lever i vatten eller behöver vatten för att leva.

turtle in sea 640x360

Möt Jessica Bengtsson, en av de nyfikna hos oss

Möt Jessica Bengtsson, en av de nyfikna hos oss, specialist på membran- och vattenfiltreringslösningar. Hon var en del av pilotprojektet Roskilde Fjord där Alfa Laval-membranen fick National Energy Globe Award för sina utmärkta resultat.

 

Läs mer     Se våra lediga jobb


woman with a flie on her nose 640x360

Ha en annan syn på morgondagens mat

Det finns ett växande behov av protein av hög kvalitet. Men tillgången på bra jordbruksmark blir allt mindre och mindre på vår planet och antalet människor ökar kraftigt. Det hela blir en svår ekvation att få ihop. Alfa Lavals lösning. Insektsodling kan vara lösningen. Larverna från den svarta soldatflugan växer snabbt och kan skördas inom några veckor. Tack vare Alfa Lavals teknik kan dessa små insekter bearbetas till livsmedel. 90 procent mindre utrymme och foder krävs jämfört med konventionellt jordbruk. Så den svarta soldatflugan ligger verkligen i fokus. Den har skapat ett surr när det gäller att hantera ett av våra största problem. 

Läs mer    

sumit pingle 640x360

Möt Sumit Pingle, en av de nyfikna hos oss

Möt Sumit Pingle, en av de nyfikna hos oss, som har många års erfarenhet av att arbeta med olika proteinkällor och processlösningar. Enligt honom har Alfa Lavals omfattande kunskap från mer än 50 år i branschen och det faktum att alla Alfa Lavals kärnprodukter behövs i processlösningen gjort företaget till en betydande och välkänd partner i branschen.

Läs mer om Sumit Pingle      Se våra lediga jobb

Ta vägledning för att navigera hållbart

Den högsta prioriteten för en kapten på ett handelsfartyg är att säkert transportera gods från A till B. Men lika viktigt är att följa stränga bestämmelser om utsläpp av rökgaser och vattenutsläpp. Att inte följa reglerna kan leda till höga böter och kostsamma förseningar. Alfa Lavals lösning. Tack vare vår uppkopplade utrustning ombord och vår data i molnet, kan mer än 500 datapunkter samlas in kontinuerligt från fartyget. När ett kritiskt larm utlöses eller ett systemfel upptäcks varnas kaptenen och hans besättning omedelbart. De får omedelbar hjälp på distans av Alfa Laval om åtgärder. Det är som att ha en skyddsängel som gör det möjligt att segla med rent samvete.

Detta är bara ett exempel på hur vi klarar de tuffaste utmaningarna. Nyfikenhet är gnistan bakom goda idéer. Och goda idéer genererar framsteg.

Läs mer     Se våra lediga jobb

captain marine 640x360

dog and cat laying on the floor 640x360

Förvandla industriell spillvärme till mysig komfort

Idag går runt 50 000 000 000 Watt förlorade i industriella processer, mycket i form av spillvärme. Men varför låta denna enorma mängd energi bara försvinna ut i det fria? Alfa Lavals lösning. Genom att installera våra plattvärmeväxlare med hög kapacitet kan överskottsvärme från processer effektivt absorberas och göras användbara. Till exempel som fjärrvärme. Detta skapar en komfortzon inte bara för våra inomhusvänner utan också för vår atmosfär eftersom detta minskar koldioxidutsläppen med 150 miljoner ton varje år.

Detta är bara ett exempel på hur vi klarar de tuffaste utmaningarna. Nyfikenhet är gnistan bakom goda idéer. Och goda idéer genererar framsteg.

      Läs mer               Se våra lediga jobb

Vårt prisbelönta magasin

here37_260x345.jpgInnovativ livsmedels- bearbetning för att använda insekter till hamburgare eller ny teknik för att lagra förnybar energi är bara två exempel på artiklar i den nya upplagan av tidningen HERE. Artiklarna illustrerar vad vi menar med ansvarsfull tillväxt, med lösningar som gynnar både människor och planeten. HERE vann Svenska Publishing Priset 2019. 

Here magasin