Webinarer för slutanvändare inom livsmedels- och dryckesindustrin

Vi går igenom en annorlunda tid just nu, men eftersom produktionen måste hållas igång under rådande omständigheter kommer Alfa Laval att vara värd för flera webbinarer för alla intresserade av livsmedelsindustrin och som vill veta mer om vad som händer inom deras bransch. Lyssna på våra experter som ger dig fantastiska tips och berättar det senaste inom tankrengöring, processoptimering, ökad karaffkapacitet bara för att nämna några ämnen. Alla webbinarer är gratis och hålls på engelska. Allt kommer att ske online och du bör inte göra annat än att boka tiden i din kalender. Vi skickar en länk så fort du registrerar dig. Läs mer om de planerade webbinarerna och registrera dig på vår webbplats idag. Välkommen!

Webinar 640x360

Webinar: Optimize the pump selection in your company to minimize energy consumption

Do you know how much you can achieve by optimizing your pump selection in your production? Pump selection is not just about purchase price. It is also about specifying what pump can do the right job at lowest possible operating cost and with the lowest possible environmental impact. If you want to learn more, register for this one-hour free webinar where our pump expert, Jesper Holst Rasmussen, will be presenting the benefits of selecting an energy efficient pump and the ways of ensuring that your company cuts energy costs in the process. The webinar will be hosted in English and will take place on November 24 at 11:00 am CET.

ThinkTop webinar

Are you interested in optimizing your energy consumption while minimizing your time consumption using intelligent valve control? If so, then this is the webinar for you. Join us to learn more about how your production can benefit from optimizing your valve-control selection and how you can achieve your targets of using less water and less chemicals in your production. The webinar is hosted in English by our automation expert, Rene Stietz on November 24, 2020 at 2 pm CET. For more information and registration click on the link below.

Tidigare webinars

Här är en översikt över redan hållna webinars

Webinarer for akvakultur och bearbejdning af fisk

Alfa Laval har hållt tre webinarer på Nor-Fishing 2020 Digital-mässan. Om du har missat dem, har du fortfarande möjlighet att lyssna på dem. För fler detaljer angåede tema samt information hur du får en länk, läs vidare:

Produktion af växtbaserade drycker

Är du en växtbaserad dryckeproducent eller funderar du på att starta en helt ny anläggning för växtbaserade drycker? Vill du veta mer om de olika processerna och vad som krävs för att få mer avkastning? Om svaret är ja, lyssna på vårt webinar, når vår livsmedelsdekanterexpert Cees Visser prata om processen kring utvinning av "mjölk" från växtbaserade produkter som havre, soja och nötter. Webbinariet hålls på engelska.

Hur kan datadrivna servicerelaterade beslut hjälpa dig att säkra och öka dekanterns drifttid

I vårt webinar har vår Connected Services-expert, Luis Diaz, pratat om hur schemalagt underhåll hjälper dig att undvika oväntade driftstopp och minska dina servicekostnader. Lyssna, när han kommer prata mer om varför service och schemalagt underhåll revolutionerar branschen; hur en planerad underhållsplan kan säkerställa tillförlitlig drifttid för din Alfa Laval-dekantercentrifug och hur ConditionAlertTM kan hjälpa dig att optimera serviceintervaller för att minska driftskostnaderna. Webbseminariet är gratis och hålls på engelska.

Tips om hur man ökar dekanterkapaciteten i livsmedelsproduktionen

Lyssna på ett webinar om dekantrar och hur kapaciteten påverkas positivt genom att ha en optimal transport av livsmedelsprodukten; Vikten av att hålla sina dekanter ren och nya marknadstrender samt kundernas behov. Webbinariet är på engelska.

Metoder för att minska 3-MCPD och GE

Vår Edible Oil-expert, Alexey Shevchenko, presentera olika metoder och kunskaper om 3-MCPD och GE i ett webinar riktat till kunder inom livsmedelsindustrin. Här får du en introduktion till 3-MCPD- och GE-utmaningarna samt höra om metoderna för 3-MCPD-reduktion och GE-reduktion. Webbseminariet är gratis men registrering är nödvändig.

Nya trender inom margarinproduktion

Alfa Laval höll ett webinar förra månaden där våra matolja- och margarinexperter presenterade de senaste branschtrenderna och insikter. Du kan fortfarande lyssna på detta webinar och ladda ner presentationen genom att fylla i formuläret via länken nedan.

Ölalkoholisering och vad du bör ha i åtanke när du producerar den

Lyssna på vår bryggeriexpert, Juan Jurado, som delar sin kunskap om vilka aspekter man bör tänka på när man producerar högkvalitativa alkoholfria öl medan han uppfyller kundernas krav.

Varför separationsteknik är viktigt för din ölproduktion

En centrifug eller en separator - samma fantastiska produkt som kan hjälpa dig att få ut mer av varje ölparti som ditt bryggeri producerar och samtidigt förbättra kvaliteten på ditt öl. Lyssna på detta webinar där våra bryggeriexperter Joakim Gustafsson och Fernando Jimenez kommer att presentera dig för separationstekniken och förklara hur den kan användas i moderna bryggerier. Få insikt i varför bryggerier är mer och mer medvetna om att hitta rätt ölcentrifug, eftersom mer öl av hög kvalitet innebär vinst för ett bryggeri. Självklart !

Jästförökning i ölproduktion

Jäst som används för jäsning av öl lever inte för evigt och måste ibland ersättas med färsk jäst. Att odla en färsk jästkultur kallas förökning. I detta webinar kommer vår bryggeriexpert Henning Sørensen att prata om detta viktiga steg i ölproduktionen.

Gratis webinar: Rengöringstips för kunder inom livsmedels- och dryckesindustrin

Alfa Laval har varit värd för ett gratis webinar för alla kunder som arbetar inom livsmedels- och dryckesindustrin som skulle lyssna till: Vikten av att hålla ditt bryggeri eller produktionsanläggning ren; Rengöring-på-plats-konceptet (CIP); Olika tekniker som är lämpliga för tankrengöring och hur de optimerar CIP-processerna.